Anda Ada Sebarang Persoalan?

Sila baca soalan di bawah dan jika anda tidak dapat mencari jawapan anda, sila hantar soalan anda, kami akan menjawab anda secepat mungkin.

F.A.Qs

Customer Janji nk PAYMENT... Lepas tu DIAM seribu bahasa..
Bagaimana nk atasi ?

“Adakah anda beri peluang customer untuk membandingkan atau anda bantu mereka untuk buat perbandingan? Persoalannya; prasangka, perbandingan, pengalaman (3P) ini dah settle ke belum dengan customer?” – En Khairul

Nak Sales lagi Tinggi ?

Sebelum pujuk bakal pelanggan Istigfar lah !!! – En Khairul

Seperti mana Firman Yang Esa :

” Mohonlah ampun kepada Tuhanmu, sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun, niscaya Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan Dia akan membanyakkanmu dengan harta dan anak-anak, dan menjadikan bagimu kebun-kebun dan menjadikan bagimu sungai-sungai.”

(Nuh: 10-12)

Kenapa saya sukar dapat customer yang berkualiti?

“Tanda awal keruntuhan serta kegagalan dlm memujuk pelanggan adalah PRASANGKA NEGATIVE” – En Khairul

Customer makin merosot, agen saya pulak tak yakin dengan kami?

“Orang kita ni biasa sangat MENERIMA berbanding MEMBERI”.
.
Nak berjaya kena TWIST…
.
“Banyakkan MEMBERI berbanding MENERIMA”.. – En Khairul

Other Questions

Apa 3 asas wajib untuk mempengaruhi minda customer?
  1. Masa dan/atau Waktu
  2. Segmen atau Struktur
  3. Fokus atau Khusyuk
Macam mana nak follow up customer?

4 perkara penting tentang follow up anda kene tahu dulu, baru faham teknik pukau customer…. JANGAN buat ayat follow up “Kak Ecah petang ni ada pos barang, nak selit pos tak?” Ayat apa yang betul dan tepat?

Ask Us